Poslať na e-mail

Poslať na e-mail

Na zadaný email príjemca bude odoslaný odkaz na tento produkt. Ak máte otázku k produktu, využite helpdesk alebo navštívte sekciu Kontakt.

Email príjemca:* 
Váš e-mail: 
Vaše meno: 
Vzkaz: 


* Vaše meno a email sa zobrazia v odoslanej správe spoločne s odkazom.

Čo je to modré svetlo a čím je škodlivé pre naše oči?

Modré svetlo (alebo aj modrofialové) je bežnou súčasťou spektra napríklad slnečného žiarenia. Časť zložiek modrého svetla je užitočná až nevyhnutná pre náš život, ale nadmiera tohto svetla môže byť príčinou dlhodobého poškodenia zraku urýchľujúceho starnutie očí vedúceho až k výskytu zákalov a poškodeniu buniek sietnice.

MODRÉ SVETLO

Modré svetlo medzi 380 a 470 nm je považované za škodlivé, pretože môže spôsobiť poškodenie sietnice, šedý zákal a je spojené s poruchami spánku.

Všetky spektrá modrého svetla však nie sú zlé, napríklad spektrum od 470 do 500 nm, nazývané aj tyrkysovo modré svetlo, je všeobecne považované za dobré.

Táto škála viditeľného modrého svetla je prospešná, pretože stimuluje prirodzené reflexy chrániace oči pred preexponovaním a taktiež pomáha kognitívnym funkciám mozgu. Zároveň stimuluje fotosenzitívne retinálne gangliové bunky, aj pupilárny reflex a kontroluje cirkadiánny cyklus.

Kde sa vyskytuje modré svetlo?

V súčasnosti na naše oči pôsobí modré svetlo v zásade celý deň cez slnko, mobily, počítače, televíznu obrazovku v podstate zo všetkých digitálnych zariadení.

Aká je prevencia ochrany očí pred modrým svetlom?

Jednoduchým riešením sú okuliarové sklá (v našom prípade nedioptrické), ktoré viditeľne odrážajú škodlivé modrofialové svetlo od Vašich okuliarových šošoviek a pomáha tým chrániť Váš zrak.

Kontaktný formulár

Kontaktný formulár

Meno: 
E-mail: 
telefón: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Sledovať dostupnosť